donderdag 15 september 2011

MR. TV

Voor het boek van de bij leven al legendarische tv-regisseur & schrijver Bert van der Veer maakte ik een reeks illustraties. MR. TV gaat, zoals de titel al een beetje verklapt, over Van der Veers avonturen in de televisie-wereld. Het boek staat bol van de strips, illustraties & cartoons van een heleboel verschillende stripmakers, illustratoren & cartoonisten. Endemol verbond er zelfs 'n expositie aan (helaas alleen door bevoegden te bezichtigen in de MediArena).

Mijn stripstrookjes horen bij het laatste hoofdstuk, waarin Van der Veer nader in gaat op zijn werkdag, de "formatting business" en de toekomst van televisie. Het kereltje dat de show steelt in de strips heet Bertje en is natuurlijk gebaseerd op Van der Veer zelf.

Zowel schrijver als uitgever vonden Bertje leuk genoeg om er nog 20 extra van te bestellen, als strooigoed door het boek heen. 

Hieronder zie je Van der Veers loopbaan in een notendop, gevolgd door het bedenken, pitchen en uiteindelijk afschieten van een format.Geen opmerkingen:

Een reactie posten